Klubb FAQ?

Här pratar vi Warhammer 40k och Fantasy!

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 11th, '13, 14:30

Men skitsamma. Får man det inte så får man det inte och då kommer jag inte infiltrera shadowsun. Det är ju ändå mest stealth och shrouded jag vill åt med henne ändå.

Dock så är det så att på alla andra ställen i världen så sprider sig infiltrate.
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby fredrik » Sep 11th, '13, 17:06

Du får inte spela shadowsun ändå, powergamer där.
User avatar
fredrik
Skutans kapten
 
Posts: 4336
Joined: Aug 20th, '09, 14:37

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 11th, '13, 18:46

Jag får inte spela tau..
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby fredrik » Sep 11th, '13, 18:51

Precis.
User avatar
fredrik
Skutans kapten
 
Posts: 4336
Joined: Aug 20th, '09, 14:37

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 11th, '13, 18:53

Ogge wrote:Jag får inte spela tau..

fredrik wrote:Precis.


Antar att ni tar med detta i vår FAQ?
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby Ancalagon » Sep 11th, '13, 19:48

Nova har rulat att infiltrate inte ges från IC. ETC har rulat att de gör det.

Jag har egentligen inte ett dugg emot att tillåta det. Däremot om det kommer tok-ost-fjanteri kombos helt plötsligt eller om massa folk börjar köpa på sig tau allies helt plötsligt så kommer jag säga ifrån det värsta svineriet.

Jag tycker det är fånigt att man inte skulle få spela den armé man vill på det sätt man gillar, men om det är en lista med som är såpass mycket bättre än de andra får man räkna med att även övriga listor är hårdare, för att ha en chans :)
Ancalagon
Centurion
 
Posts: 902
Joined: Jul 22nd, '12, 21:13

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 11th, '13, 19:54

Ni får göra som ni vill.
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby fredrik » Sep 11th, '13, 21:20

Nu har ni gjort Ogge ledsen. :D

Jag kan inte tänka mig att GW skulle rula att karaktärer inte sprider infiltrate. Visst öppnar det upp för visst smuts men det finns det ju gott om i spelet i övrigt.
User avatar
fredrik
Skutans kapten
 
Posts: 4336
Joined: Aug 20th, '09, 14:37

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 11th, '13, 21:25

fredrik wrote:Nu har ni gjort Ogge ledsen. :D


Tss.. Min riptide joinad av batman och shadowsun har fortfarande T6 och 2+ cover :lol:
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby fredrik » Sep 11th, '13, 21:29

Ogge wrote:
fredrik wrote:Nu har ni gjort Ogge ledsen. :D


Tss.. Min riptide joinad av batman och shadowsun har fortfarande T6 och 2+ cover :lol:

Det är rätt attityd, när livet ger en citroner gör man lemonad och hittar nån annan bruten skit att terrorisera sina vänner med. :lol:
User avatar
fredrik
Skutans kapten
 
Posts: 4336
Joined: Aug 20th, '09, 14:37

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 11th, '13, 22:18

On a more serious matter så var min plan att infiltrera pathfinders med henne så ni slapp batman å markerdrones.

Men ripstar it is mutherfuckers!! Kanske smäller in en farseer oxå när jag ändå håller på :lol:
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby Ancalagon » Sep 26th, '13, 08:03

Idag kom det en fråga till SvFaq som fick mig att uppmärksamma något jävligt stort.

Ignores Cover gäller bara för Wounds, dvs inte mot fordon.

Det är nog ganska vanligt att folk bara antar att Ignore Cover räknar bort alla former av Cover utan att ens läsa själva regeln. Läser man den är det dock väldigt tydligt att det bara gäller Wounds.
Ancalagon
Centurion
 
Posts: 902
Joined: Jul 22nd, '12, 21:13

Re: Klubb FAQ?

Postby Kreufeldt » Sep 26th, '13, 08:50

OMG, har ingen nånsin läst den regeln? Det där var ju enormt!
Ogge wrote:Och gör som tomas säger.
User avatar
Kreufeldt
Primus Pilus
 
Posts: 1708
Joined: Aug 22nd, '09, 11:29
Location: Allerstädes närvarande

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 26th, '13, 09:04

Och jetbikes är wargear.
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 26th, '13, 09:22

Är helt övertygad om att det är tänkt så att ignores cover funkar på fordon oxå.

Lite samma med infiltrate, jetbikes som wargear etc.

Ska man haka upp sig på alla småsaker i reglerna så blir spelet ospelbart. På dom 40k dagarna som jag arrar så kommer det vara RAI inte RAW.
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby Ancalagon » Sep 26th, '13, 12:13

Jag är inte så säker på det. I stort sett alla andra regler som påverkar woundning och armour penetration har specialregler som fungerar olika beroende på om det är Wounds eller glance/pen hits det rör sig om. Det kan mycket väl vara så att det är tänkt att Obscured Vehicle inte är detsamma som Cover, bara fungerar likadant.

Å andra sidan har det ju funkat skitbra med att spela det som vi gjort hittills, dvs att det ignorerar alla former av cover oavsett mål. Ser inga skäl att ändra detta men ville ändå lyfta det :)
Ancalagon
Centurion
 
Posts: 902
Joined: Jul 22nd, '12, 21:13

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 26th, '13, 12:16

Gör som ni vill.

Jag antar då att jetbikes är wargear oxå?
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby Ogge » Sep 26th, '13, 12:26

Ni har alltså inte hört om detta tidigare? Har lyssnat på massa podcasts där dom garvat en del om det här tramset.

Jag tror ju inte det riktigt är tänkt så att ett fordon i terräng ska få cover medans infanteri får det när Draken flyger över och eldar på dom..

Visst är det kanske OP med tau och eldars möjligheter till ignore cover men det är ju irrelevant. Det får man ju diskutera i fluffmys och ost sammanhang.
As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster. To me, being a gangster was better than being President of the United States.
User avatar
Ogge
Primus Pilus
 
Posts: 4170
Joined: Aug 20th, '09, 19:03

Re: Klubb FAQ?

Postby Tilioch » Sep 26th, '13, 12:39

Jag tycker personligen att det är helt bisarrt att det skulle vara så att "ignore cover" inte skulle fungera på fordon. Har hört en massa om det och har hittills bara skrattat åt hela tanken
Cry havoc, and let slip the Dice of War!

Late Night Painting
User avatar
Tilioch
Primus Pilus
 
Posts: 1363
Joined: Feb 7th, '11, 08:43
Location: Märsta

Re: Klubb FAQ?

Postby fredrik » Sep 26th, '13, 12:56

Det är lite för mycket sånt här som ligger och skvalpar runt i det kollektiva medvetandet just nu. Personligen skiter jag i vilken regeltolkning som används bara alla använder samma, så jag ser verkligen fram emot en ny swefaq (i avsaknad av riktiga faq:er från gee-dub). Hoppas på svar även om Fateweavers omrull och hur många lamprey-attacker en screamer har på chargen.
User avatar
fredrik
Skutans kapten
 
Posts: 4336
Joined: Aug 20th, '09, 14:37

PreviousNext

Return to Warhammer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron