Page 1 of 3

Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 12th, '15, 21:21
by fredrik
Det hör ju till traditionen att dra igång ett vansinnigt sommarprojekt, så 2015 års utgåva av semesterprojektet blir arméer till nya Warhammer Age of Sigmar. Jag har länge velat göra en ny undeadarmé så det är vad det blir - Grand Alliance of Death är väl vad dom kallas nu.

Jag har köpt på mig vad jag tror är en kul starterarmé med fokus på figurer jag tycker är snygga, måste säga det är ju en jäkla skillnad på de senaste plastfigurerna från Vampire Counts serien och de gamla plastskeletten från tidigt nittiotal som min gamla armé är byggd av. De här nya figurerna är hysteriskt detaljerade, och väldigt väldigt tunna och sköra jämfört med de gamla yxiga figurerna. Sjukt snygga hur som helst, i mitt tycke en av GWs absolut bästa fantasyranger.

Här är de första figurerna i alla fall, lite gamla hederliga skelett ("deathrattlers") med spjut. De behöver vara minst tio i en enhet så fem till står i kön.

Image

En cairn wraith att flyga runt och skörda själar med:

Image

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 12th, '15, 21:35
by JoakimS
Snyggt! Vill se mer :-)

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 12th, '15, 21:38
by Tilioch
Ser mycket bra ut.

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 13th, '15, 07:43
by Tomas
Häftigt!
Högklassig målning.

Mvh Tomas

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 13th, '15, 09:25
by fredrik
Tack tack! :)

På målarbordet står fler skelett, banshee och spirit hosts. Fler bilder inom kort!

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 13th, '15, 10:29
by Ogge
Fett!

Om du säljer khornedudsen till mig så behöver du inte spela solo!

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 13th, '15, 14:52
by berfrund
Cooooolt!

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 13th, '15, 17:44
by Simon Talltorp
Stiligt!

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 13th, '15, 20:36
by JonasM
Mycket trevligt! Ser fram emot resten.

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 16th, '15, 18:31
by Dalauppror
Väldigt stiligt !

Singelbasad fantasy... Vad säger ni om reglerna är det 40K men med svärd?

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 16th, '15, 20:16
by Ancalagon
Dalauppror wrote:Vad säger ni om reglerna är det 40K men med svärd?


40k har rätt kasst skrivna regler som öppnar för mycket tolkningar. Age of Sigmar har nog de sämst skrivna reglerna jag någonsin sett. Fruktansvärt ogenomtänkta regler. Förhoppningen är väl att det justeras och fixas till så småningom, men man kan undra hur vissa regler ens kom med (du får skydd av en mur om du står på muren, men inte om du står bakom den t.ex :p).

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 16th, '15, 21:25
by fredrik
Tack Micke! :)

Reglerna har diskuterats i oändlighet de senaste två veckorna, huruvida dom är bra eller inte känns väldigt subjektivt. Terrängreglerna är väl ett exempel på det; terräng i aos är väldigt abstrakt - reglerna gör ingen skillnad på vad för terräng det är med avseende på cover, allt är area terrain står du i det har du cover annars inte. 40k har fler sidor terrängregler än hela AOS regelbok, men resultatet är precis lika absurt - i AoS får du cover om du står på en mur (och bakom den, om mur-terrängen har en tillhörande bas), och i 40k får en 30cm hög wraithknight cover i en 3mm djup krater, men inte av en 7 cm hög mur. Letar man efter absurda situationer i AoS kommer man hitta dom, precis som i vilket spel som helst. (minns buttocks of death i DBA!) Jag skulle nog i alla fall påstå att eftersom AOS är så mycket mer abstrakt än 40k är reglerna betydligt mer straightforward och inte alls lika öppna för regeldiskussioner.

Det jag gillar med Age of Sigmar är att du får typ samma resultat med fyra sidors regler som du får med 200 sidor regler i andra system. Medan grundreglerna är enkla och snabba har dom lagt mer fokus på reglerna för själva trupperna, och det är där fluffet och känslan kommer in. I stort sett varenda enhet i AOS har unika specialregler för att ge "rätt" känsla, till exempel zombies har chans att göra nya zombies av dödade fiender, flesh hounds kan dispella magi, och goblins får bonusar att träffa om de är tillräckligt många, etc etc. Jag gillar sånt, och är samtidigt ganska ointresserad av nyanserna i regelmekaniken (jag har inte läst 40k-reglerna pärm till pärm sen 5th ed boken :lol: ) så det är väl mycket därför jag gillar AOS. Nu är jag som nog de flesta vet också väldigt förtjust i 40k, men de två spelen har väldigt lite gemensamt.

Jag tror inte Age of Sigmar passar alla, men lyckligtvis finns ju både reglerna och armélistor tillgängliga för gratis nedladdning på GWs hemsida så det är ju bara att ladda ner och pröva på. Gillar man det inte har man ju inte förlorat varesig särskilt mycket tid eller pengar.

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 16th, '15, 22:04
by Ogge
AOS är typ blackpowder. Inte ett "spel" egentligen utan mer guidelines hur du leker lite med dina gubbar. Spela med vad du vill, hur du vill. Finns ingen balans eller ens guidelines hur du ska balansera det utan bara extremt enkla regler på 4 sidor.

Perfekt om två polar vill ha lite kul och kommer överens om hur man vill göra och skiter i vem som vinner.

Men den enda chansen att Fredrik får spela med någon annan en sig själv är att han säljer khornedudsen till mig så han kan spela med mig.

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 17th, '15, 07:26
by Ancalagon
Jag är faktiskt sugen på att skaffa lite Ogre kingdoms figurer. Mest för att jag är sugen på att måla stora grejer som normalt inte har någon plats i en whfb armé (som jag trots allt inte vill spela alls då jag tycker stora-ranked-enheter-combat-med-begränsad-rörlighet-spel skittråkigt). Det går säkert att göra lite tematiska games i AoS med en massa skelett och skit som ska döda en fetingogre eller två :)

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 17th, '15, 07:43
by fredrik
Gör't! Dina nurgledemoner går ju in rakt av också, de är ju till och med redan på rätt baser! :D

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 17th, '15, 08:32
by Ancalagon
Japp, det var sjukt förutseende av mig :)

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 19th, '15, 16:07
by fredrik
Tjång! Semestern har börjat! :D

Spöken! FANTASTISKA modeller, men sjukt pilliga att bygga ihop.
Image

Banshee!
Image

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 20th, '15, 10:51
by berfrund
Sjukt cooola spöken gillar de skarpt!

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 20th, '15, 11:26
by Pål
Fasen vad snyggt Fredrik!
AoS skulle nog kunna nog vara ett spel som passar mig. Fyra sidor regler som går ut på att leka med sina gubbar utan att egentligen bry sig. Helt i min stil :mrgreen:

Re: Rage of Sigmar

PostPosted: Jul 20th, '15, 15:17
by JoakimS
Spökena var ju riktigt snygga. Väldigt riktigt snygga faktiskt. Gillar dem skarpt.
Är de av plast?
Håller de för en dags hårt lekande... jag menar spel? Ser lite sköra ut


Hur målade du? Vit + wash + vit torrmålning?